زردآلو جزو میوه های هسته دار محسوب می شود و یکی از میوه های منطقه معتدل و حوزه مدیترانه ای است که در فصل های پاییز و زمستان برای پایان دادن به مرحله خواب درختان نیاز به یک دوره سرما دارد . از آن برای تهیه برگه زردآلو استفاده می شود.
برگه زردآلو خانگی ۱۴۰۱ دارای ویتامین های آ و ث بوده که در کنار این ویتامین ها مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم، پتاسیم و فسفر نیز در آن یافت می شود.
اعتقاد بر این بود که خانه اصلی زردآلو ارمنستان بوده است و به همین دلیل به آن نامگذاری شده است، اما مطالعات اخیر نشان داده است که احتمالاً خانه اصلی آن آسیای غربی و مرکزی است و از شرق تا چین امتداد دارد.
از این مناطق به یونان و برخی کشورهای اروپایی و سپس به سوریه و برخی کشورهای شمال آفریقا منتقل شد. آمریکای شمالی و استرالیا.
زردآلو یکی از میوه های تابستانی با ارزش غذایی بالا است که شهروندان مصری آن را ترجیح می دهند و علاوه بر مصرف تازه وارد بسیاری از صنایع غذایی می شود که مهمترین آنها آب میوه، مربا و شله زردآلو است که افزایش می یابد.
کشت زردآلو در استان های قالیوبیه و فیوم متمرکز است که مساحتی حدود پنج هزار جریب را پوشش می دهد که بیشتر آن را درختان دانه ای تشکیل می دهند که از نظر ماهیت رشد، تاریخ گلدهی، بلوغ، کمیت محصول و کیفیت میوه متفاوت هستند.
چندین سویه عالی از این درختان انتخاب شده و در حال ارزیابی برای ثبت آنها به عنوان ارقام محلی هستند. سطح زیر کشت واریته زردآلو کانینو حدود 30 هزار فدان است و سطح زیر کشت رقم کانیو سالانه افزایش می یابد.
در حال حاضر به دلیل محبوبیت میوه های آن و ورود زودتر به میوه دهی آن، حدود 30 هزار فدان تخمین زده می شود. سویه های محلی و شرایط اقلیمی مناسب برای آن در مناطق کشت آن در اراضی بیابانی تازه کشت شده.
ارقام محلی زیادی مانند العمار و حمودی و بسیاری از انواع بذر و انواع خارجی مانند الایرلی پراکشن و کانو در مصر کشت می شود.
از انواع میوه های سنگین بارده و درشت و گرد و به رنگ زرد و بافتی نرم است. و سررسید میوه از ابتدای شهر یونیا تا اواسط شهر تیر با توجه به مناطق و معاملات و درختان این طبقه فهرست غیر شکارچی کمترین در رویش محلی است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.